M Room: Luotettava järjestelmä kansainvälisen ketjun tarpeisiin

Seitsemässä maassa toimiva M Room on lähes 80 liikkeen franchising-ketju, jossa parturipalvelut hoituvat helposti ilman ajanvarausta. Tavoitteena on, että käynti M Roomissa on aina elämyksellinen ja vaivaton.

– Kokonaiskonseptimme onnistuminen edellyttää monipuolista ja luotettavaa IT-järjestelmää. Blockwaren kassatoiminnot, jonotusjärjestelmä, työajan ja jäsenyyden hallinta sekä raportointi eri muodoissaan ovat meillä toiminnan selkäranka, kertoo M Roomin perustaja Toni Kylätasku.

Koko ketjun kaikki liikkeet käyttävät Blockwaren järjestelmää. Pilvipalveluna toteutettu reaaliaikainen raportointi, mm. johtajanäkymä ja tavoitetyökalu, mahdollistaa todelliseen tietoon perustuvan johtamisen ajasta ja paikasta riippumatta. Usea franchising-yrittäjistä pyörittää liikkeitä eri paikkakunnilla, joten toimipiste- ja työntekijätason raportit antavat tärkeää tietoa päivittäin.

– Emoyhtiön näkökulmasta Blockware on erinomaisen tärkeä työkalu. Analytiikan kautta nähdään koko ketjun toiminta ja hallinnointi on helppoa. Haluamme myös tarjota yrittäjillemme tehokkaat ja laadukkaat työkalut, Kylätasku sanoo.

Helppo, looginen ja nopea kassatoiminto on järjestelmän tärkein ominaisuus. Kun kassan käyttö on tarpeeksi intuitiivista, siihen ei tarvitse erikseen kouluttaa.

-Blockwaren kassan käyttölogiikka on yksinkertainen ja uusikin työntekijä osaa käyttää sitä saman tien, Kylätasku toteaa. – Rahastaminen ei ole meillä ydintehtävä vaan välttämättömyys, ja sen täytyy sujua mahdollisimman tehokkaasti.

Jonotus- ja asiakasjärjestelmän kautta parturi saa helposti asiakkaasta kaiken tarvitsemansa tiedon kuten edelliset käynnit, ostohistorian, jäsenyystason ja jäsenyyteen kuuluvat edut. Tällöin parturi voi asiakaskontaktissa keskittyä laadukkaan palvelun tuottamiseen.

Myös sisäinen viestintä kulkee Blockwaren kautta. Viikoittaisiin kampanjoihin, sairauslomiin ja muihin akuutteihin tilanteisiin, tsemppaamiseen ja johtamiseen liittyvä viestintä välittyy nopeasti ja tehokkaasti koko ketjulle tai yksittäisille työntekijöille.

– Blockware-järjestelmä tuottaa meille korvaamatonta alue- ja liikekohtaista tietoa liiketoiminnastamme silloin, kun sen tarvitsemme.

Toni Kylätasku, Perustaja