S-parturi-kampaamo: Tehokas järjestelmä tuo joustavuutta ajankäyttöön

Viidessä yksikössä toimiva S-parturi-kampaamo palvelee hiustenleikkuuasiakkaita Blockwaren jonotusjärjestelmän avulla.

Asiakas ottaa vuoronumeron parturi-kampaamon sisäänkäynnin luota lippukoneesta, minkä jälkeen hän voi seurata jonotusaikaansa kampaamon verkkosivuilta. Odotteluajan voi hyödyntää esimerkiksi ostoskeskuksen liikkeissä shoppaillen tai kahvilassa poiketen. Halutessaan asiakas saa tekstiviestin, kun oma aika lähestyy. Jonotusjärjestelmä on optimoitu S-parturi-kampaamon tarpeisiin. Asiakkaat ovat ottaneet jonotusjärjestelmän hyvin vastaan.

– Eräs rollaattorilla saapunut vanhempi rouva nappasi älypuhelimellaan laitteen kyljessä olevasta QR-koodista linkin jonotussivulle ja totesi, että nyt liikkeemme on tullut tähän päivään, naureskelee myyntipäällikkö Mari Karhu. – Se on mieleenpainuvin palaute.

S-parturi-kampaamossa työskentelee päivittäin noin 25 työntekijää, joten fyysinen varauskalenteri oli hankalan suuri. Liikkeessä siirryttiin sähköiseen ajanvaraukseen muutama vuosi sitten. Blockwaren ajanvarauskalenteri on kätevä ja joustava tapa hallinnoida kampaamo- ja kauneudenhoitopalvelujen ajanvaraukset. Asiakkaat voivat varata ajan itse silloin, kun heille sopii.

Myös kampanjat syötetään järjestelmään, joten asiakkaat saavat tiedon tarjouksista aikaa varatessaan.

S-parturi-kampaamossa seurataan raportteja päivä-, viikko- ja kuukausitasolla.

– Meille on tehty toiveidemme mukaiset raportit. Seuraamme esimerkiksi keskimääräistä jonotusaikaa, palveluaikaa, asiakkaiden määriä ja käyttämättä jääneitä vuoroja. Tietoja käytämme työvuorosuunnittelun tukena, Karhu kertoo.

S-ryhmän eri liikkeissä työskentelevät kollegat jakavat auliisti tietoa keskenään. Myös sähköistä ajanvarausjärjestelmää valitessaan Karhu kyseli kollegoilta kokemuksia eri vaihtoehdoista.

– Blockware vaikutti selkeältä ja hinta-laatusuhteeltaan sopivalta. Olen ollut tyytyväinen myös sen käytön helppouteen.

Mari Karhu, myyntipäällikkö